Bescherm jezelf tegen zonneschade en hou je huid mooi! Verstandig zonnen verkleind namelijk je kans om huidkanker te krijgen en helpt je om vroegtijdige veroudering van je huid tegen te gaan, Ultraviolette straling (UV-straling) is onderverdeeld in UVA, UVB EN UVC. UVC- Straling bereikt de aarde gelukkig niet, maar met UVA en UVB kunnen we maar beter rekening houden.

Hieronder 8 tips om je voordeel mee te doen:

1.Zonnebrandcrème heeft een houdbaarheidsdatum! Om te zorgen dat de crème en de filters hierin zijn werking blijft houden, is het verstandig ieder jaar tot anderhalf jaar je zonnebrandcrème te vervangen.

2. Laat zonnebrandcrème niet te warm worden en bewaar het in de schaduw, bijvoorbeeld onder je handdoek of de parasol. Haal het dus uit je tas! Extreme hitte kan er voor zorgen dat de werking flink achter uit gaat.

3. Smeer jezelf (en je kinderen) minimaal 30 minuten van te voren in voordat je de zon ingaat. Je huid heeft de tijd nodig om de crème in te laten trekken en zijn werking gaat dus dan pas in! Daarvoor ben je dus nog onbeschermd!

4. Gebruik voldoende zonnebrandcrème. Houdt bij een insmeer-sessie rekening met ongeveer een hoeveelheid dat in een borrelglaasje past!

5. Vergeet bij het insmeren je voeten, tenen en randjes van je oren niet! Het is gebleken dat de meest voorkomende plek waar melanomen ontstaan.

6. Herhalen, herhalen herhalen, smeer jezelf regelmatig opnieuw in. Herhaal iedere 2 uur of vaker bij sterke transpiratie of zwemmen. Smeer kinderen elk uur in. Hun huid is dunner en dus nog minder bestand tegen de invloeden van de zon! Ook bij een hoge factor is dit nodig.

7. Vermijd de volle zon tussen 12:00 uur en 15:00 uur. Ga lekker gezond lunchen in die tijd, of doe dan je boodschappen.

8. Let op de sterkte van de zon. Hoe sterker de zonkracht hoe groter de kans op verbranden.

 

Elke huid reageert anders. daarom kunnen mensen in de tropen ook beter tegen de zon. Op grond van gevoeligheid is je huid in te delen in huidtype. Doe de huidtype test of kom lang Beauty Management., want de spetterende stapel KORTING is ook geldig op de zonnebrandproducten.

 

 

Goed beschermen voorkomt problemen

Goed beschermen voorkomt problemen