KALENDER

March 2019
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
bloemkolen

Frisse bloemkoolsalade.

Ingrediënten:

  • ¼ bloemkool
  • 1 of 2 eetlepels olijf- of maiskiemolie
  • sap van 1 citroen
  • ½ theelepel milde paprikapoeder
  • zout
  • vers gemalen peper
  • ¼ bosje verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar.
  3. Doe ze in een vergiet of zeef en laat ze uitlekken en wat afkoelen.
  4. Maak van de olie, het citroensap, het paprikapoeder, wat zout en vers gemalen peper een vinaigrette.
  5. Schenk de vinaigrette over de nog lauwwarme bloemkoolroosjes.
  6. Laat de vinaigrette minstens een halfuur intrekken.
  7. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes.
  8. Hak de korianderblaadjes fijn.
  9. Schep 1 eetlepel van het fijn gehakte koriander door de bloemkoolsalade.

 

Druk af.