KALENDER

October 2017
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Pepernoten
PEPERNOTEN

Pepernoten Benodigdheden: 1 zakje havermout Speculaaskruiden 1 eiwit van 1 ei Bereidingswijze: Meng de havermout met 40ml koud water, de kruiden en het eiwit kneed tot deeg Maak van het mengsel 20 kleine ronde balletjes in je handpalm Verdeel de balletjes op bakpapier en leg het bakpapier op het bakblik Druk de balletjes een beetje..

Recepten Paleo tartaar 09.29.01
TARTAARTJE

Tartaartje Ingrediënten: fles pompoen met mooie ronde hals gebakken kalkoen filet 4 grote champignons lente uitje gember stukje van 2 cm klein tomaatje koriander of ander groenkruid Bereidingswijze: Snij de hals van de fles-pompoen in mooie ronde schijven van halve cm dik Bak de schijven met weinig olie in de koekenpan tot ze zacht zijn..

Pita
GROENTEN PITA

  Groenten pita. Ingrediënten: Prodimed Brood & Omelet Méditeranée Broccoli Paprika Champignons Courgettes Provençaalse kruiden Knoflookpoeder Bereidingswijze: Voor 2 maaltijden 1. Meng Brood & Omelet samen met water 2. Lepel Olijfolie in kleine koekenpan. 3. Mengsel in hete pan, deksel erop en laten rijzen 4. Uit pan halen en in 2 helften verdelen 5. Helft..

sate
SATE MET LIMOEN

BBQ: limoen saté. Ingrediënten: (voor 6 personen) 1 limoen 1 takje rozemarijn (gebruik de naaldjes) 2 tn knoflook (fijn gesneden) 1 kleine rode peper fijn gesneden 5 el olijfolie 500 gr kipfilet in stukjes gesneden Bereidingswijze: Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes. Meng de limoensap met rozemarijnnaaldjes,..

ei_dille_zalm
ROEREIEREN MET ZALM

Hartige roereieren met zalm en dille. Ingrediënten: 100 gr gerookte zalm verse bieslook en dille 25 gr boter 2 eieren en 2 eidooiers, losgeklopt 4-6 eetlepels melkzout en peper Bereidingswijze: Klop de eieren los en schenk ze bij de melk. Smelt de boter in de pan en verhit al roerend op zeer laag vuur het..

kip_avocado
KIP-AVOCADOSOEP

Heerlijke kip-avocadosoep. Ingrediënten: 1,5 L bouillon halve groene peper 2 kipfilet zonder vel 1 avocado 400 gr kikkererwten 4 lente uitjes in ringetjes gesneden Bereidingswijze: 1. Breng de bouillon aan de kook en laat de kipfilet 10 minuten meekoken tot deze gaar is 2. Als de kip gaar is maak er dan kleine stukjes van..

aardappel omelet
AARDAPPEL PANNENKOEK

Aparte aardappel pannenkoek. Ingrediënten: tomaten champignons ui bruschetta kruidenmix 1 zakje aardappelpuree Bereidingswijze: Bak de tomaten, champignons, ui en bruschettamix Mix zakje puree met water en kruiden tot soepele bal Even laten rusten, olie in pan en daarna plat slaan In warme pan snel beide kanten knapperig bakken Opdienen met roerbakgroente van lijst A of..

koffie_choco
KOFFIE/CHOCOLADE DRANK

Kruidige koffie/chocoladedrank. Ingrediënten: 1 zakje warme chocolade drank of een flesje kant en klare milkshake van Prodimed 1 kaneelstokje 1 dl sterke koffie 1 eetlepel chocoladepoeder (droste) Bereidingswijze: Doe de chocolademelk met het kaneelstokje in een pan Warm dit langzaam op maar laat NIET koken Neem na 5 minuten het kaneelstokje er uit Voeg de..

bloemkolen
BLOEMKOOLSALADE

Frisse bloemkoolsalade. Ingrediënten: ¼ bloemkool 1 of 2 eetlepels olijf- of maiskiemolie sap van 1 citroen ½ theelepel milde paprikapoeder zout vers gemalen peper ¼ bosje verse koriander Bereidingswijze: Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten beetgaar. Doe ze in een vergiet of zeef en laat ze uitlekken en wat..

12